BMW 5 serie M5 F10 render in FrozenGray

Via BMWBlog kwam ik deze BMW M5 F10 renders in FrozenGray tegen, van M5Board.com. Nog niet zo lang geleden werd de nieuwe BMW 5 serie M5 F10 nog gespot op Schiphol, deels gecamoufleerd. Waarschijnlijk wordt de nieuwe M5 F10 in maart onthuld en in concept getoond tijdens de Shanghai Auto Show in april.

De renders lijken een goed eind in de richting van de realiteit. De nieuwe M5 F10 heeft zichzelf al vaker laten zien en elke keer met minder camouflage. De FrozenGray kleur doet de auto recht naar mijn mening en de grote zwarte wielen passen er goed onder. Ik vind hem wat laag op de veren staan in de render. BMW zet zijn auto’s, ook de M modellen, altijd nog redelijk hoog op de veren. Verder ziet alles er spot-on uit.

De krachtbron zal een aangepaste versie van de S63 motor zijn, de twin scroll twin turbo 4.4 liter v8 die in de X6M en X5M 555pk levert. Voor de M5 F10 zal dat iets verhoogd zijn tot richting de 600pk. 0-100 kmh zou 4.4 seconden moeten kosten, maar dat zal pas later in 2011 officieel bekend worden. Andere leuke wetenswaardigheid gaat over het verbruik. Natuurlijk is de M5 geen auto die je koopt omdat je zo begaan bent met het milieu, maar er kan best rekening mee gehouden worden. BMW heeft weer wat truukjes uit de hoge hoed getoverd die de nieuwe M5 F10 25-30% zuiniger maken dan de huidige M5 E60. Dat zegt op zich niet zoveel, de huidige M5 E60 is namelijk heel erg onzuinig, maar toch…

Dit bericht is geplaatst in nieuwe modellen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *