BMW i3 geruchten: $35k en 150 pk?

De geruchten over het eerste kind van BMW i, het submerk van BMW dat zich richt op electrische auto’s, beginnen steeds concreter te worden. De kleinste telg uit de familie, de BMW i3, zal naar verluidt 35.000 dollar (24.000 euro, zonder belastingen) gaan kosten en 150pk aan vermogen gaan krijgen. Electrisch rijden, komt het dan eindelijk uit de verf?

Op BMWBlog valt verder te lezen dat de verwachte range van de i3 rond de 160 mijl ligt, wat aan deze kant van de oceaan 240km is. De topsnelheid ligt rond de 160km per uur, alhoewel het bereik van de i3 dan wel iets lager zal liggen dan de opgegeven 240km.

In de i3 zullen waarschijnlijk dezelfde accus worden gebruikt als in de Rolls Royce Phantom 120EX, een electrisch studiemodel dat in Geneve op de autoshow aldaar te bewonderen was. Verder zal de auto voornamelijk worden opgetrokken uit aluminium en carbon, om het gewicht van de accu’s, een van de grotere nadelen van een electrische auto, te compenseren.

Verder zal de BMW i3, ‘in true BMW fashion’, een achterwielaandrijver zijn. Een van de weinige nadelen van achterwielaandrijving is natuurlijk wel dat het binnenruimte kost. Hierdoor zal de auto van binnen niet al te ruim zijn. BMWBlog meldt een opbergruimte van 14.1 cubic feet, wat neer komt op 0.3m3. Mocht dit kloppen, zal deze auto als boodschappenauto niet erg geschikt zijn. De auto zal ongeveer 4 meter lang zijn.

Tevens werkt BMW samen met Siemens om in Berlijn een krachtstroomnetwerk van 3.6kWh op te zetten, zodat de BMW i’s in de stad kunnen worden opgeladen. De lancering van deze auto staat geplanned voor 2013.

Hoe ziet de BMWMe bezoeker de toekomst voor zich? Zullen de kleine electrische auto’s de stad overnemen, of ziet u het nog niet zo snel gebeuren?

Over ///max

BMW enthousiasteling. Eigenaar van een e30 320i sedan Type2
Dit bericht is geplaatst in BMW i, nieuwe modellen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *