BMW – modellen

BMW levert auto’s in de volgende series: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Z4, X1, X3, X4, X5, X6, M, i3, i8

Op de BMW site is een volledig overzicht van alle uitvoeringen beschikbaar.

De verschillende series worden over het algemeen benoemd in combinatie met hun code (entwicklungscode). Er zit iets van logica in deze codes, maar er zijn ook heel veel uitzonderingen. Zie hier een overzicht van alle ontwikkelingscodes.

1 Reactie op BMW – modellen

 1. coppy schreef:

  BMW zal in de herfst van 2011 een meer economische en ecologische versie van zijn basismodel SUV uitbrengen; de X1 sDrive20d zal weldra uitgerust zijn met de technologie BMW Efficient Dynamics. De catalogus van de X1 zal ook verrijkt worden met een nieuwe benzinemotor.
  Sportief rijgedrag en eco-energetische prestaties

  BMW staat ervoor bekend dat hij zijn klanten rijplezier bezorgt met de meest krachtige en luxueuze modellen; al meerdere jaren kan de Duitse firma dat plezier hand in hand laten gaan met brandstofbesparing en een lage CO2-uitstoot.

  De diesel van 2 liter voor 4 cilinders met een vermogen van 120 kW (163 pk) en een koppel van 380 Nm zal van in het begin 4,5 l/100 km verbruiken en 119 g/km uitstoten; de X1 zal op het vlak van energie de beste X uit het gamma van BMW zijn. Die prestatie wordt bereikt dankzij de implementatie van een Start en Stop systeem, de recuperatie van de remenergie en de lage weerstandsbanden bij het rijden.
  Een versnellingsbak met 8 versnellingen voor een basismodel

  Eind dit jaar zal er eveneens een benzineversie van 135 kW (184 pk) verschijnen. De X1 sDrive20i met een koppel van 270 Nm zal de 100 km/uur bereiken op slechts 7,4 seconden tijd. Er zal eveneens een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen als optie verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *