De BMW i3 en i8 op de LA Autoshow 2011

BMWBlog doet verslag van het Noord-Amerikaanse debuut van de BMW i3 en i8 tijdens de LA Autoshow 2011. Dat levert op de eerste plaats een mooie verzameling foto’s op. De i3 en i8 zijn het belangrijkste onderdeel van de BMW stand aldaar. Vanwege het optreden in Mission Impossible 4 Ghost Protocol met Tom Cruise werd de i8 onthuld door Paula Patton, die naast Tom Cruise in de film schittert.

De i8 is nog niet leverbaar en nu al een filmster. De i8 is gebaseerd op de Vision EfficientDynamics die BMW in 2009 aan de wereld toonde. Verbazing en enthousiasme toen BMW aanknodigde dat de Vision EfficientDynamics in productie zou gaan. 2 jaar ontwikkeling verder is het concept en design van de auto grotendeels hetzelfde gebleven, op 1 punt na. De 1.5 liter diesel motor is vervangen door een 1.5 liter benzine motor.

De verbrandingsmotor werkt samen met de elektrische motoren. Het is geen range-extender en de elektrische motoren zijn niet voor tijdelijk stadsgebruik. Samen vormen ze de aandrijving van deze sportieve, schone en zuinige auto. Met 0-100 in minder dan 5 seconden en een gecombineerd verbruik van 3 liter per 100km(1 op 33). Dat testverbruik gaat natuurlijk nergens over, maar een realistisch gemiddeld verbruik van 1 op 20 moet mogelijk zijn.

Naast de supersportwagen met een hybride aandrijving is ook de volledig elektrische i3 ook in de stand te bewonderen. Langzamer, praktisch en gericht op stadsverkeer, maar niet minder futuristisch. De styling van de i3 ligt helemaal in de lijn met de i8. De i3 is iets groter dan een Mini One, wat een zeer praktisch formaat voor in de stad is. De i3 is in principe helemaal elektrisch, maar wordt ook leverbaar met een range extender. Met een sprint van 0 – 100 in minder dan 8 seconden is de i3 zeker geen sloom boodschappenkarretje. De i3 komt in 2013, de i8 laat een jaar langer op zich wachten.

Dit bericht is geplaatst in nieuwe modellen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *