Fotovergelijk BMW 1 serie E87 en nieuwe 1 serie F20

De nieuwe BMW 1 serie F20 is officieel wereldkundig gemaakt door BMW. De meningen over het design zijn verdeeld, er wordt veel over gesproken. BMWBlog heeft de oude 1 serie E87 naast de nieuwe 1 serie F20 gezet, kijk en vergelijk.

Duidelijk is dat er overeenkomsten tussen beide auto’s zijn. Dat is ook niet zo raar, het is immers een nieuwe uitvoering van hetzelfde model, de BMW 1 serie. De discussie over de nieuwe 1 serie F20 neemt vergelijkbare vormen aan als destijds bij de introductie van de 5 serie 5GT F07. Van die auto kun je van allerlei dingen vinden op basis van foto’s, maar in het echt kijkt iedereen om als hij langs komt en is het simpelweg een indrukwekkende wagen. Geldt iets vergelijkbaars voor de nieuwe BMW 1 serie F20? Moet je hem gewoon in het echt zien?

Ze lijken in grote lijnen op elkaar, maar de nieuwe 1 F20 is toch echt compleet anders. De auto is groter, de verhoudingen zijn anders. De achterlichten zijn wat druk met de L-vormige LED verlichting. De voorkant is anders, de verhoudingen zijn anders dan we gewend zijn van BMW, maar of ik dat nou lelijk of juist mooi moet vinden, ik ben er nog niet over uit.

Hoewel, dat ben ik eigenlijk wel, ik vind de voorkant gewoon goed gelukt. Met name de koplampen en angel-eyes, die zijn gewoon indrukwekkend. De ruimte tussen koplampen en grill is wat groot, zeker ten opzichte van andere modellen, maar past in mijn ogen goed. De achterkant, daar heb ik het meest een probleem mee. Het ziet er rommelig uit, en eigenlijk past de achterkant niet bij de rest van de wagen.

Over het interieur is iedereen het eens, dat is een grote stap voorwaarts ten opzichte van de huidige 1 serie E87. Al met al is de nieuwe 1 serie F20 controversieel te noemen, en daarmee heeft BMW in ieder geval bereikt dat er veel over de nieuwe BMW 1 serie F20 gesproken wordt. Of zou dat geen toeval zijn?

Dit bericht is geplaatst in nieuwe modellen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *