Geruchten over BMW i, de BMW i8 en de MegaCity Vehicle

Op onder andere BimmerPost en BMWBlog is te lezen dat er via een insider wat informatie gelekt is over BMW en het i project, de MegaCity Vehicle en de BMW i8.

Over het project i wordt gezegd dat er waarschijnlijk meer sportieve elektrische modellen aan zitten te komen uit dezelfde koker waar de i8 uit komt. Daarmee wordt het een erg interessant verhaal, een i3 of i4 zou een leuk betaalbaar alternatief voor de i8 moeten kunnen worden. En een i1 of i2 zou die oerlelijke Prius misschien wat uit het straatbeeld kunnen verdringen.

De MegaCity Vehicle zal als eerste uitkomen, eerder dan de i8. De verwachting is dat de MegaCity Vehicle waarschijnlijk in maart op de NAIAS in Detroit in concept te zien zijn. Ik ben erg benieuwd. Het exterieur is helemaal carbon en van binnen is de auto heel ruim, de aandrijving slokt geen ruimte op. Door veelvuldig gebruik van glas is het zicht rondom heel goed. Qua styling doet de buitenkant heel sterk denken aan de Vision EfficentDynamics.

De Vision EfficientDynamics, of BMW i8 zoals die zal gaan heten, zal nagenoeg zo uitgebracht worden als het concept was. De bedoeling van BMW is niet dat de i8 gaat concurreren met auto’s zoals de R8 van Audi, of de Porsche 911. De bedoeling van BMW is de sportauto van de toekomst neer te zetten, niet nog een premium sportauto. Daarom worden v8 of v10 motoren ook niet overwogen, dat past simpelweg niet in het concept. BMW wil iets neerzetten wat compleet anders is dan wat de rest heeft. De i8 zal 4 stoelen krijgen, maar plannen voor de toekomst bevatten het idee om een tweezitter i4 uit te brengen. Hetzelfde idee verder als de i8, maar dan bijvoorbeeld op basis van de MegaCity Vehicle.

Ook bekijkt BMW de mogelijkheden om motoren van BMW Motorrad in te zetten. Motorfietsmotoren zijn licht en compact en in samenwerking met elektrische motoren zijn ze heel snel. Daarnaast kunnen ze ingezet worden als range extenders voor bijvoorbeeld de MegaCity Vehicle. Binnen project i worden trouwens ook 2 cillinder motoren ontwikkeld.

Al met al zullen de modellen uit de project i, BMWi reeks niet zozeer aangepaste reeds bestaande modellen zijn, maar zal het een complete serie van modellen met een eigen identiteit en technologie worden. De toekomst van BMW wordt langzaam maar zeker duidelijk.

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Geruchten over BMW i, de BMW i8 en de MegaCity Vehicle

  1. Pingback: Nieuws over het nieuwe project i sub-merk van BMW | BMWme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *