Nieuwe BMW 3 serie M3 F30 / F32 krijgt tri-turbo motor?

BMWBlog denkt te weten dat de nieuwe BMW 3 serie M3 F30 / F32 een nieuw type motor gaat krijgen, en wel een tri-turbo 6 cilinder. Ze baseren zich op bronnen in hun omgeving en komen op basis van die info tot de conclusie dat een 6 cilinder tri-turbo op plek 1 staat op de lijst van kanshebbers om de nieuwe M3 te gaan voorzien van vermogen.

De roddels zijn niet nieuw, er waren al eerder geluiden dat het deze kant op zou gaan. Het lijkt nu concreet tussen een 3.3 liter 6 in lijn en een v6 te gaan. Een v6, dat zou wat zijn. Eerst komen ze met minder cilinders, nu ook nog van het “in lijn” principe afstappen? Een v6 is echter helemaal niet zo’n raar idee. Door het formaat, een v6 is kleiner, kan deze makkelijker geplaatst worden. Een 6 in lijn is echter lichter.

Het zou maar zo kunnen dat de nieuwe M3 (of M4?) minder pks krijgt dan de huidige 8 cilinder M3 (met 420pk). Een lichtere wagen heeft simpelweg minder pks nodig. Iets wat de 1M Coupe veelvuldig bewijst. Maar de verwachting is toch dat BMW het vermogen omhoog gaat krikken, en dat de nieuwe M3 zometeen 450pk heeft. En dat zal, net zoals bij de nieuwe M5, gepaard gaan met een significant lager verbruik. En daarmee is de kans ook aanwezig dat de nieuwe M3 in Nederland goedkoper zal zijn. Goede zaken!

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *