Renders van de nieuwe 1 serie voorwiel aandrijving en Z2 cabrio

Via BMWBlog kwam ik 2 renders tegen van komende modellen: de Z2 en de nieuwe compact 1 serie op voorwiel aangedreven basis. Autobild en Carmagazine UK zijn de bron voor de 2 renders. De Z2 is in 2009 voor het laatste echt in het nieuws geweest toen bekend werd dat BMW van plan was een instapmodel roadster, en coupe te introduceren.

De BMW Z2 roadster zal in de tweede helft van 2012 geintroduceerd worden en zal vooral een lichte, sportieve auto worden, zoals een roadster bedoeld is. Er zal ook een coupe variant uitkomen. De Z2 zal gebaseerd zijn op het modulaire platform van de nieuwe 1 serie F20. Het streefgewicht voor de Z2 cabrio en coupe is 1000kg…. tel daar bij op dat de 4 cillinder TwinTurbo die net uitgekomen is 285pk levert en je een ratio waar je wat mee kan. Hoewel de roddels voor nu alleen gaan over een electrische, hybride en 1.6 liter benzine uitvoering met 200pk. Wat trouwens nog steeds niet slecht is.

De voorwielaangedreven compacte 1 serie is een ander verhaal. De render van AutoBild is volgens insiders redelijk nauwkeurig. Het model zal in 2013 uitkomen. De bedoeling van deze compacte voorwiel aangedreven auto is vooral om in de stad rond te rijden. Zoals je in de render kunt zien zal de auto een compleet eigen vorm en uitstraling krijgen, maar toch duidelijk binnen het BMW design verhaal passen. De reden voor deze voorwiel aangedreven wagen is niet alleen verbruik, het heeft ook als bedoeling om meer winstgevend te worden doordat de techniek door deze kleine BMW en Mini modellen gedeeld kan worden.

Dit bericht is geplaatst in nieuwe modellen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Renders van de nieuwe 1 serie voorwiel aandrijving en Z2 cabrio

  1. Pingback: Scoop: instapmodel roadster BMW Z2 (2014) | BMWme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *