Roddels over voorwiel aangedreven modellen BMW

BMWBlog maakt melding van roddels en info over de plannen van BMW met betrekking tot voorwiel aangedreven modellen. Wat volgens velen vloeken in de kerk is gaat volgens de roddels toch werkelijkheid worden; BMW gaat naast de voorwiel aangedreven MINI ook BMW modellen met voorwiel aandrijving leveren.

Ik wil even benadrukken dat de informatie over voorwiel aangedreven BMW modellen gebaseerd is op roddels. Hoewel de roddels uit meerdere hoeken komen heeft BMW nog niets officieels over het onderwerp losgelaten. Een insider die via meerdere fora en blogs in binnen en buitenland met regelmaat informatie “lekt” die bijna altijd blijkt te kloppen, komt met de informatie. Tot het tegendeel bewezen is ga ik er daarom vanuit dat het echte, kloppende informatie is.

De essentie van het verhaal is als volgt. BMW gaat met een aantal modellen komen die voorwiel aangedreven zullen zijn. Dit zullen in principe nieuwe compacte modellen zijn. De nieuwe 1 serie F20 en nieuwe 3 serie F30 zullen allebei 100% zeker nog achterwiel aangedreven zijn. De nieuwe¬†modellen zullen qua design anders zijn, het doel van BMW is om iets compleet nieuws neer te zetten. Qua styling zal er minder gebruik gemaakt worden van lijnenspel en meer van een 3d voorkomen. Er zullen elementen in zitten die ook in de Vision EfficientDynamics aanwezig zijn. Om eerlijk te zijn heb ik geen idee wat ik kan verwachten van die nieuwe designstijl… De modellen waar het om gaat zijn: BMW Compact, een¬†city auto, de BMW Compactive Sport Gran Tourer, een MPV en de BMW F.amily A.ctivity S.port T.ourer (FAST, leuk grapje….) die een combinatie van een MPV en een X model moet worden.

BMW ziet markt voor voorwiel aangedreven auto’s in een luxer, duurder segement gebaseerd op ervaringen tijdens de recente recessie, zustermerk MINI heeft tijdens de recessie hele goede zaken gedaan namelijk. BMW krijgt nogal wat negatieve kritiek over zich heen naar aanleiding van de roddels over een voorwiel aangedreven BMW. Maar mensen die daar negatief over zijn vergeten 1 ding, BMW maakt al een hele goede kleine voorwiel aangedreven auto die de concurrentie met modellen als de Fiat 500 en Audi A1 aankan, de MINI!

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *