Tunen van een BMW

BMW-3-serie-E92-coupe-M3-GTS-G-Power-Tornado-RS-720pk-1Je kent het vast wel, BMW’s die zo over the top getuned zijn dat ze er beter helemaal niet aan hadden kunnen beginnen. Merken zoals Hartge denken al snel dat een totale vervanging van de bodykit, of over de top onderdelen de auto ten goede komen. BMW heeft van zichzelf al een stoer uiterlijk dus tunen kan je beter subtiel aanpakken, hou het in balans; vermogen, performance en uitstraling!

Wil je graag tunen? Kijk dan eens bij G-Power
Ben je nog niet tevreden over de mogelijkheden die je BMW biedt als het gaat om het uiterlijk of de prestaties van je motor? G-Power is een Duits tuningbedrijf die alleen BMW’s onder handen neemt. In 1971 opgericht en nu nog altijd zeer actueel. Hun slogan luidt: “less is more” en dat is nu precies waar het om moet gaan bij BMW. Immers, BMW’s hebben van zichzelf al een authentiek geluid en karakter dus aanpassingen dienen gering te zijn. G-power heeft een supercharger die erg populair is. Deze levert veel meer power aan je motor en werkt ook bij lage toerentallen in tegenstelling tot een turbo.

G-Power-motor

Tuning-gids.nl maakt je wegwijs
Er zijn tal van mogelijkheden om zelf je auto te tunen. Er is echter maar een site in de Benelux die een goed en overzichtelijk beeld kan geven van al deze aspecten. De site is opgedeeld in handige categorieën die bestaan uit de verschillende aspecten die komen kijken bij het tunen. Denk hierbij aan:
• Motortuning: chiptuning, uitlaten en turbo’s
• Auto styling: bodykits, spoilers en stickers
• Velgen en banden: bandenverf, sportvelgen en alle type banden
http://www.tuning-gids.nl/ wordt dagelijks geüpdatet en staat daarom vol met informatie van wat er nu hip is op de markt. Ook staan er veel doe-het-zelf instructies op, zodat je snel aan de slag kan gaan met het tunen van je BMW.

Alpina, een stap verder
Een andere Duits bedrijf wat BMWs mooier maakt is Alpina. Verwar Alpina niet met de eerste de beste tuner, Alpina is een fabrikant die zo ver gaat in de aanpassingen aan BMWs dat ze dat vanuit de BMW fabriek doen. Zij leveren ook subtiele aanpassingen aan je BMW. Denk hierbij voornamelijk aan hun gerenommeerde bi-turbo motor die ook in de autosport veel successen heeft geboekt. Daarnaast hebben ze erg mooie sportvelgen.

alpina-velg
Valkuilen bij het tunen van de BMW
Veel mensen schieten helaas nogal eens hun doel voorbij als het gaat om het tunen van hun zuurverdiende BMW. Te vaak kiezen mensen voor totale bodykits, velgen die veel te groot zijn of totaal niet passend, enorme spoilers of totaal overbodige uitlaten onder bijvoorbeeld een 2 liter turbodiesel. We raden aan om het simpel te houden. Een BMW heeft dit allemaal niet nodig. Daarom raden we het tunen bij een derde Duits tuningbedrijf af: Hartge. Waarom? Nou om dit soort dingen:

BMW-M6-E63-Hartge

Kortom: geniet met mate
De afbeelding spreekt boekdelen: vermijdt dit soort praktijken, want een dergelijke grill en die reusachtige velgen bevestigen alleen maar het stereotype van BMW-rijders: welgestelde mannen met asociaal rijgedrag. Met een goede tuning door professionals als G-Power en Alpina zal men dat niet over jou kunnen zeggen. En dankzij hun geweldige motormodificaties heb je een hoop plezier op het circuit. Mocht je aldus zelf willen knutselen, dan is het een goed idee om http://www.tuning-gids.nl/ te bezoeken voor vele handige tips en ideeën.

Dit bericht is geplaatst in tuning met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *